Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών για τη ''ΔΩΔΩΝΗ''.



Αγώνα σε δικαστικό επίπεδο δρομολογούν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών-μέτοχοι της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», προκειμένου να ανατρέψουν την εξαγορά ποσοστού 7,7% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας από την ΑΤΕ, εκτός από το 60% που κατέχει.
Η δικαστική προσφυγή επιδιώκεται παρόλο που πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Ιωαννίνων δεν απέδωσε τα αναμενόμενα για τις ΕΑΣ όσον αφορά στο σχετικό επίμαχο ποσοστό του 7,7%, που καθιστά ακόμη πιο ευχερή για την ΑΤΕ την αλλαγή του καταστατικού της «Δωδώνη» και επακόλουθα την κατά πλειοψηφία πώληση σε τρίτους.
Επί της ουσίας, οι Ενώσεις αμφισβητούν την απόφαση της ΑΤΕ να πωλήσει σε τρίτο επενδυτή που δεν έχει παρουσία στο υφιστάμενο μετοχικό σχήμα της εταιρείας.
Η αντίρρησή τους εδράζεται στο άρθρο 8 του καταστατικού, που προβλέπει ότι εάν η τράπεζα θέλει να αποχωρήσει από τη «Δωδώνη», οι μετοχές της πρέπει να επιστρέψουν στους αγροτικούς συνεταιρισμούς (που είναι μέτοχοι μειοψηφίας) με βάση την αξία της εταιρείας, που καταγράφεται στους ισολογισμούς.
Την ίδια στιγμή, δεν έχει διαμορφωθεί αξιόπιστη πρόταση από την πλευρά των ΕΑΣ-μετόχων της «Δωδώνη» και των κτηνοτρόφων της Ηπείρου, η οποία -αν δεν αποδώσει η προσφυγή στη Δικαιοσύνη- θα καταστήσει εφικτή την κατάθεση πρότασης εξαγοράς του ποσοστού της ΑΤΕ.

Επιστολή καταπέλτης καθηγήτριας Γυμνασίου πρός τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο.



Σοφία Λαμπίκη
Εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης


Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, είπε ότι «το ένα εκατομμύριο δημοσίων υπαλλήλων, που ταλαιπωρούν δέκα εκατομμύρια πολίτες με την βεβαιότητα ότι ο δημόσιος τομέας είναι ισόβιος, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν».(από τον Τύπο).

 Είμαι μία εκ των διαρκώς καθυβριζόμενων Δημοσίων Υπαλλήλων. Υπηρετώ την Εκπαίδευση 12 χρόνια. Έχω αξιολογηθεί πολλάκις από τους μαθητές μου, τους συναδέλφους, τους προϊσταμένους μου, τις τοπικές κοινωνίες, όπου δούλεψα, ως τουλάχιστον επαρκής.
Δεν είναι δική μου ευθύνη που το Κράτος είναι ανίκανο, ως αμιγώς κομματικός μηχανισμός που είναι, να θέσει αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης και μάλιστα αδικούμαι απ΄ αυτήν τη πρακτική.
Έζησα και δούλεψα 4 χρόνια στα Ψαρά που ο υπουργός αγνοεί κατά που πέφτουν. Έχω δουλέψει πριν το Δημόσιο 16 χρόνια στον Ιδιωτικό τομέα όπου και σε όλες τις εργασίες που έκανα αξιολογήθηκα θετικά.

Πληρώνω κανονικά τους φόρους μου 30 χρόνια, δεν χρηματοδοτήθηκα ως ΜΚΟ, δεν έλαβα κρατική επιδότηση κανενός τύπου όταν έρρεε το χρήμα, δεν πήρα δωράκι από υποβρύχιο ούτε αντάλλαξα λίμνη με τη Μονή Βατοπεδίου.
Έχω εργαστεί σε ΟΛΕΣ τις δουλειές από που πέρασα ,εκτός ωραρίου και πέραν αμοιβής, όταν υπήρξε ανάγκη (στο Δημόσιο δεν είχα ούτε καν την ηθική επιβράβευση). Δεν έχω κάνει στη θητεία μου στο Δημόσιο ούτε μία ώρα αμειβόμενου ιδιαίτερου μαθήματος σε μαθητή. Μού έχουν γίνει τους τελευταίους 20 μήνες, 5 περικοπές οριζόντιου τύπου στις αμοιβές μου που ως εκπαιδευτικού είναι οι χαμηλότερες στο Δημόσιο και αυτή τη στιγμή είναι χαμηλότερες του αντίστοιχου συναδέλφου σε ιδιωτικό σχολείο.

Λοιδορούμαι συστηματικά από ανθρώπους που δεν έχουν πληρώσει ποτέ φόρο, ζουν πάμπλουτα και λένε ότι "δεν γουστάρουν να με πληρώνουν πια". Ο μόνιμος χαρακτηρισμός που μου αποδίδεται είναι "κοπρίτης".
Με το νέο μισθολόγιο θα φτάσω στα όρια της εξαθλίωσης και με την εργασιακή εφεδρεία δεν μου επιτρέπεται καν να απολυθώ απευθείας, να πάρω την αποζημίωση μου καθώς και ό,τι έχω αποδώσει για το εφάπαξ μου και να φτιάξω μια δουλειά δική μου έξω, στην αγορά. Σήμερα ο Λοβέρδος συλλήβδην με έβαλε στους αποδιοπομπαίους τράγους που ευθύνονται για τα πάντα σ΄ αυτή τη χώρα..

 Ο κος υπουργός δεν έχει αξιολογηθεί ποτέ στην Ελλάδα για το έργο το δικό του και των κυβερνήσεων του κόμματός του που διέλυσαν τη χώρα (παρακαλώ να μην μου φέρετε ως επιχείρημα ότι αξιολογείται δια της ανά τετραετίας ψήφου διότι θα καγχάσω)
Κε υπουργέ είμαι σίγουρη ότι εάν τα μέλη των κυβερνήσεων σας έδιναν στον ΑΣΕΠ η πλειονότης ούτε κλητήρες δεν θα διοριζόσασταν. Όμως , 20 μήνες τώρα, σας αξιολογεί η τρόικα, ο δικός σας ΑΣΕΠ, και σας έχει αξιολογήσει ως άχρηστους αλλά σας διατηρεί στην εξουσία ως βολικούς και ταπεινούς υπαλλήλους.

Αγαπητέ υπουργέ που πάσχετε από σύνδρομο αδικημένου καλλιτέχνη μελοδραματικής ταινίας, θα σας έπρεπε μία μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση καθώς και αστική αγωγή για αποζημίωση αλλά οι φοβερές συνδικαλιστικές μας ενώσεις δεν διαθέτουν μήτε τμήμα νομικής υποστήριξης, αφού χρόνια τώρα αποτελούν το αριστερό σας χέρι.
Σας παραδίδω στη χλεύη των σκεπτόμενων ανθρώπων και των έντιμων εργαζόμενων γνωρίζοντας ότι όλοι οι μικροαστοί νοικοκυραίοι θα επικροτήσουν με ζητωκραυγές τις ισοπεδωτικές επικοινωνιακές τακτικές. Θα σας έλεγα : Ντροπή σας, αλλά η έννοια της ντροπής προϋποθέτει την ύπαρξη Αρχών και Συνείδησης που ως φαίνεται δεν διαθέτετε.
 Εγώ πάντως δεν θα ξεχάσω τους δραματικούς λίβελους σας-άξιους δευτεροκλασσάτου ηθοποιού- και θα σας αναμένω όταν θα έχει παρέλθει η Εξουσία απ΄τα χέρια σας και θα φτάσει η ώρα της αληθινής λαϊκής αξιολόγησής σας.
Σοφία Λαμπίκη
ΜΠΡΑΒΟ της και πάλι ΜΠΡΑΒΟ.

Πρέβεζα: Εξαπατούσαν πολίτες προσποιούμενες τις μοναχές !!!


Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαπές για αντιποίηση στολής και απάτη.

Συνελήφθησαν, χθες το πρωί (29-09-2011) στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του  Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, τέσσερις (4) ημεδαπές, ηλικίας 54, 23, 39 και 50 ετών αντίστοιχα, για απάτη  και αντιποίηση στολής.


Ειδικότερα, χθες το πρωϊ στην Πρέβεζα,  οι τέσσερις δράστιδες, από κοινού, φορώντας στολή αδελφών ορθόδοξου δόγματος (μοναχών) και επικαλούμενες την ιδιότητα αυτή,  παρακινούσαν περαστικούς και θαμώνες καταστημάτων να αγοράσουν από αυτές εικόνες και σύμβολα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που κατείχαν και διέθεταν προς πώληση.
 Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Πρέβεζας.
Preveza Leaks

Ρωσία: 23 εκατoμμύρια εξαθλιωμένοι, 101 δισεκατομμυριούχοι.


  














Σύμφωνα με τη ρωσική στατιστική υπηρεσία «Ροστάτ» στο πρώτο τρίμηνο του 2011 ο αριθμός των Ρώσων, τα εισοδήματα των οποίων δεν ξεπερνάνε το ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης, αυξήθηκε κατά 2,3 εκατομμύρια. Ετσι ο αριθμός των ανθρώπων που ζούνε κάτω από τα όρια της φτώχειας έφτασε το 22,9 εκατομμύρια ανθρώπους, που αποτελούν το 1/6 του πληθυσμού της Ρωσίας. Στην αύξηση αυτή συνέβαλε η αύξηση κατά 17% του ελάχιστου ορίου διαβίωσης, που οφείλεται στην ανάλογη αύξηση των τιμών σε τρόφιμα και υπηρεσίες. Εξέλιξη που δεν αναπληρώθηκε με αύξηση των εισοδημάτων.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη της ηλεκτρονικής εφημερίδας «ΦΟΡΟΥΜ», Ανατόλι Μπαράνοφ, στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για φτωχούς, αλλά για τους εντελώς εξαθλιωμένους ανθρώπους. Οπως σημειώνει ο ίδιος, το «ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης» στη Ρωσία, που υποτίθεται υπολογίζει το κόστος των βασικών αναγκών των ανθρώπων, μπορεί να συγκριθεί μόνο με το συσσίτιο στα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Κι αυτά την ώρα που στις επίσημες κυβερνητικές δηλώσεις υπογραμμίζεται πως η κρίση τελείωσε κι η ρωσική οικονομία βρίσκεται ξανά σε άνοδο, οι τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου είναι υψηλές, μεγαλώνοντας τα κρατικά έσοδα από τις εξαγωγές ενεργειακών πόρων.

Ωστόσο, δεν αυξάνει μόνο ο δείκτης της φτώχειας αλλά κι ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στη Ρωσία. Ετσι σύμφωνα με το «Forbes» ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στη Ρωσία - οι περισσότεροι εκ των οποίων απέκτησαν τις επιχειρηματικές τους «αυτοκρατορίες» στη διάρκεια της καπιταλιστικής παλινόρθωσης της δεκαετίας του 1990 - αυξήθηκαν σε 101 από 62 το 2010. Στη Μόσχα ζουν 79 δισεκατομμυριούχοι, περισσότεροι από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο. 


Tι τραβάνε κι αυτοί οι πλούσιοι....

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPQCi0eLgXhOAG0suztAHh9AHmHsNiSlr7hDD6SlFZMNHaEaMfRs2J2jwZ19HQcwlmVxwm6ls-JXVz6XaG-TGVH_xIYYALc4cBp0t6syZoHcikqYoLPYjUXGHK5jyC2mLqQDLBQu42a05z/s1600/Pagkalos-Theodoros.jpg

Παρακάμπτουμε ευθύς εξ αρχής την ιδιότητα με την οποία ο κ. Πάγκαλος δήλωσε στεντορεία τη φωνή "Δεν πληρώνω, ας με συλλάβει ο Βενιζέλος". Παρακάμπτουμε και το γεγονός ότι ως μέλος της κυβέρνησης επεξεργάστηκε και ως βουλευτής -μόλις προχθές- ψήφισε το χαράτσι στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ. Ας μείνουμε στην αγανάκτηση που τον έχει κυριεύσει και στο παράπονο που διατυπώνει ως ένας απλός, πάμπλουτος, φορολογούμενος πολίτης.

Ο κ. Πάγκαλος αποκάλυψε στο Μega ότι, λόγω των πολλών ακινήτων, τα οποία, όπως επανέλαβε για πολλοστή φορά, δεν αγόρασε, αλλά κληρονόμησε, του ήρθε συνολικός φόρος 17.500 ευρώ, περιλαμβανομένου και του τέλους ακίνητης περιουσίας, και για να πληρώσει θα αναγκαστεί να πουλήσει ένα ακίνητο, αλλιώς «Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, μπορεί να έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει».
Αν λοιπόν ο κ. Πάγκαλος, με βουλευτικό μισθό και τα διάφορα "εξτραδάκια" λόγω θέσεως, δεν μπορεί να βρει τα λεφτά και είναι υποχρεωμένος να πουλήσει ένα ακίνητο από τα πολλά για να πληρώσει τον φόρο, τότε ένας οικογενειάρχης με ένα σπίτι και χωρίς βουλευτικό μισθό τι πρέπει να κάνει;

Είναι σαφές ότι το χαράτσι στα ακίνητα για πρώτη φορά θίγει και τα συμφέροντα των εχόντων, που δεν περιμένουν να ζήσουν από μισθούς και συντάξεις, και έτσι, παρ' ότι δεν φωνάζουν για τα εισοδήματα, βγαίνουν στο κλαρί όταν θίγεται η ακίνητη περιουσία. Δεν μπορούν όμως οι άνθρωποι αυτοί να κάνουν κοινό μέτωπο με τους μεροκαματιάρηδες, τους μισθοσυντήρητους και τους άνεργους, διότι η προστατευμένη περιουσία των πλουσίων συνεπάγεται το ξεζούμισμα των φτωχών. Και αυτό όχι επειδή το επιβάλλει καμία τρόικα, αλλά επειδή έτσι τα έχουν φτιάξει αυτοί που κυβερνούν.

Κατά τ' άλλα, αν ο κ. Πάγκαλος θέλει να ρίξει την κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.
K.Κ.

Προβλέψεις από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, για νέα επωδυνη παρέμβαση στις συντάξεις το 2012

.

Μόνο αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα συμπεριφερθεί σαν δημόσια ευρωπαϊκή τράπεζα διαθέτοντας 2,8 τρισ. ευρώ για την αγορά των ομολόγων όλων των υπερχρεωμένων χωρών και εκτυπώσει χρήμα (όπως η FED) υπάρχει προοπτική εξόδου από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, τόνισε ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση.

Όπως υποστήριξε, "αν δεν συμβεί αυτό και ταυτόχρονα δεν υπάρξει για την Ελλάδα μια αναπτυξιακή στρατηγική με αναδιανομή του εισοδήματος, επιστροφή συντάξεων, μισθών, εργασιακής νομοθεσίας στις προβλέψεις του 2008, τότε η ελληνική οικονομία την επόμενη δεκαετία θα περάσει μια βίαιη οικονομική και κοινωνική παρακμή".
Ειδικότερα για το ασφαλιστικό προέβλεψε ότι το 2012 θα έχουμε νέα επώδυνη παρέμβαση, καθώς η ύφεση, οι απολύσεις, οι μειώσεις των μισθών και η εκτόξευση της ανεργίας σε πραγματικά επίπεδα στο 26% το 2012 θα υπονομεύουν τα ήδη καταρρέοντα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων, με άλλα 6,5 δισ. ευρώ. "Με τα σημερινά δεδομένα, διαμορφώνεται μια 'αρνητική αναλογικότητα' στα ταμεία, δηλαδή θα πάρουμε λιγότερα απ' ό,τι δώσαμε".

Ο Σ. Ρομπόλης σημείωσε ακόμα ότι συνεχίζουμε να καταστρέφουμε την ελληνική οικονομία, με την παραγωγική μηχανή "να βρίσκεται σε θνήσκουσα κατάσταση" για να βελτιώσουμε μόλις κατά 10% την ανταγωνιστικότητά της, όταν μόνο την τελευταία διετία "οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου στις επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά 30%".

Πρώτα βγαίνεις από την ύφεση.
 
"Αν δεν χαράξουμε στρατηγική εξόδου από την ύφεση, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε την κρίση χρέους, ακόμα και αν υπάρξει δραστικό 'κούρεμα'", σημείωσε ο Ν. Χριστοδουλάκης, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Αργεντινή δεν κατέρρευσε λόγω χρέους, αλλά λόγω ύφεσης, και τόνισε ότι χρειάζονται σειρά μέτρων για να βγούμε από αυτόν τον φαύλο κύκλο. Όπως σημείωσε, χρέος και έλλειμμα δεν ήταν οι πρωτογενείς παράγοντες στην ευρωπαϊκή κρίση, αλλά τα εξωτερικά ελλείμματα των χωρών, ιδιαίτερα του ευρωπαϊκού Νότου, που τροφοδοτήθηκαν από την ανισορροπία της Ευρωζώνης. "Είναι δυσβάσταχτο για την κοινωνία να δίνει 20 δισ. ευρώ τον χρόνο σε τόκους για να εξυπηρετήσει το τερατώδες χρέος των 350 δισ. ευρώ" σημείωσε ο Ν. Φίλιππας, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
 
Μηχανισμός παγίδευσης της κοινωνίας.
 
"Αν το Μνημόνιο ήταν μια άσκηση δημιουργικής καταστροφής, τότε πέτυχε, γιατί κατέρρευσαν οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις διαλύθηκαν. Η ύφεση αποδεικνύεται ένας συνειδητός σχεδιασμός για την παγίδευση της κοινωνίας, τη συρρίκνωση ή και διάλυση του κοινωνικού κράτους, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα νέο υπόδειγμα για την απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου" σημείωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, οικονομολόγος Γ. Δραγασάκης.
Όπως τόνισε, "το χρέος χρησιμοποιείται ως μοχλός επιβολής αυτής της πολιτικής επισημαίνοντας: α) δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη όταν τα πλεονάσματα θα εξυπηρετούν το χρέος, β) πρέπει να διεκδικήσουμε ό,τι και η μεταπολεμική Γερμανία, δηλαδή ένα αντίστοιχο σχέδιο Μάρσαλ, δηλαδή μη εξυπηρέτηση του χρέους για όσο διάστημα θα υπάρχουν ελλείμματα και εξυπηρέτησή του όταν θα υπάρξει ανάκαμψη, αλλά και διαγραφή μεγάλου μέρους του και γ) δεν χρειάζεται ούτε παθητική προσαρμογή στο ευρώ ούτε έξοδος από την Ευρωζώνη, αλλά ρήξη με τις ευρωπαϊκές πολιτικές που επιτείνουν την κρίση.
"Στην Ευρώπη σήμερα αρχίζουν να κατανοούν ότι δεν υπάρχει ελληνικό πρόβλημα, αλλά πρόβλημα ευρωπαϊκού χρέους", κατέληξε.

Μύρισε Τζουμέρκα στον Φιλοπάππου. Τζουμερκιώτικες λαλιές, ήχοι και βήματα.



του Χαράλαμπου Γαλιάνδρα-Αρτινού



Από παραδοσιακούς τζουμερκιώτικους ήχους και τραγούδια, ηπειρώτικη ομορφιά και λεβεντιά και περήφανα χορευτικά γυρίσματα και τσακίσματα πλημμύρισε το Κηποθέατρο Δώρας Στράτου, στο Λόφο του Φιλοππάπου στην Αθήνα.

Λόφος γεμάτος πράσινο που υπερέχει σε φυσική ομορφιά του αντίπαλου δέους, αυτού του Λόφου της Ακροπόλεως, αλλά που τον αγναντεύει με ζήλεια για τα αριστουργήματα που φιλοξενεί: τον Παρθενώνα, παγκόσμιο πολιτιστικό μνημείο, το Ερεχθείο, το Θέατρο Ηρώδου του Αττικού (Ηρώδειο), τη Στοά του Αττάλου και όλα τα άλλα αριστουργήματα, αρχαία και νεότερα, νεοκλασικά, βυζαντινά και σύγχρονα που ενυπάρχουν σ΄ αυτόν και γύρω του.

Αυτός ο «ζηλιάρης» Λόφος είχε την τύχη ν΄απολαύσει μαζί με πολλούς άλλους Ηπειρώτες μια υπέροχη τζουμερκιώτικη βραδιά, που στόχο είχε την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Μιας βραδιάς που οργανώθηκε μετά κόπων και θυσιών από την αντιδήμαρχο των Κεντρικών Τζουμέρκων, κ. Σταυρούλα Αηδόνη, η οποία επωμίσθηκε και το βάρος του μουσικοχορευτικού προγράμματος που απολαύσαμε όσοι είχαμε την πρόνοια και την αγάπη στις πολιτιστικές ρίζες μας, τους συντελεστές και τα δρώμενα που παρουσιάστηκαν στο δροσερό θέατρο.
Η οργάνωση και η φιλοξενία άψογη, ευχάριστη και ολόδροση όπως τα κρυστάλλινα νερά της πατρώας γης. Το ίδιο άριστη και η υποδοχή από την κ. Αηδόνη, η οποία εκφώνησε και τον πανηγυρικό της εκδήλωσης εξυμνώντας τους προγόνους μας, τα ήθη και τα έθιμα, τα τραγούδια και τους χορούς, την πλούσια πολιτιστική και φυσική κληρονομιά, τους δημιουργούς και την ιστορία των Περήφανων Τζουμέρκων.

Θερμά χειροκροτήματα συνόδεψαν τα βήματα των χορευτικών συνόλων Ηπειρωτών Ζαφειρίου, Άνω Λιοσίων και Αγνάντων και της Ομάδας Χοροβάτες που εκτέλεσαν γνήσιους τζουμερκιώτικους χορούς σε δημοφιλή τραγούδια τα οποία ερμήνευσαν
οι Βαγγέλης Κώτσος, Πανάγιω Θανάση, Χρήστος Αποστόλου και Κώστας Μήτσης. Εντυπωσιακά ήταν και τα δρώμενα που παρουσιάστηκαν, ξαναζωντανεύοντας μνήμες του πρόσφατου παρελθόντος, όπως τα μαστορικά «κουδαρίτικα» και ο καλαντζής.

Η τζουμερκιώτικη βραδιά έκλεισε με τον παραδοσιακό «Καγκελάρη», στον οποίο έλαβαν μέρος όλα τα χορευτικά, και το ομαδικό-πατριωτικό γλέντι που ακολούθησε.

Την ευχάριστη μελωδική συντροφιά μάς πρόσφεραν αγόγγυστα οι μουσικοί
Β. Παπαναστασίου, κλαρίνο, Β. Σαραντίδης, βιολί, Ι. Ηλιάδης, λαούτο και Λ. Ακριβόπουλος, ντέφι. Αξίζει να σημειωθεί πως καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προσφέρονταν γνήσιες τζουμερκιώτιες σπιτικές μυρωδάτες πίτες, καθώς και άφθονο τσίπουρο και κρασί.

Ξεχωριστή και εντυπωσιακή υπήρξε και η έκθεση φωτογραφιών του «εραστή» ανθρώπων, τοπίων και χρήσιμων ντόπιων αντικειμένων, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν εκλείψει, του καταξιωμένου Αγναντίτη καλλιτέχνη Κώστα Μαυροπάνου. Φωτογραφίες μικρές και μεγάλες που κόσμησαν το χώρο της εκδήλωσης και μαγνήτισαν τα βλέμματα. Κάδρα υπέροχα με πρόσωπα σημαδεμένα από το πέρασμα του χρόνου, με πανέμορφα τοπία, χιονισμένες βουνοκορφές, φιδογυριστά ποτάμια, γαλαζοπράσινες (σαν τα μάτια της αγαπημένης μου εγγονής Ελένης) λίμνες, ζώα και εργαλεία απαραίτητα για το ξόδεμα της δουλειάς στον αδάμαστο αυτό τόπο. Απεικονίσεις αθάνατες και νοσταλγικές από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων των υπερήφανων βουνών. Φωτογραφίες αθάνατες, ζωντανά κοσμήματα της τζουμερκιώτικης παράδοσης.

Συγχαρητήρια σε όλους αφού για άλλη μια φορά μας έκαναν να νιώσουμε σαν στον τόπο μας, τα Περήφανα Τζουμέρκα. Στα χορευτικά, τη χορωδία και τους δασκάλους τους Α. Κατσινέλη, Γ. Φίλο, Σ. Αηδόνη, Β. Κώτσο και Δ. Ζέρβα, το μουσικό σχήμα Επτάσημο, τους ερμηνευτές, τον έχοντα την καλλιτεχνική διεύθυνση Β. Κώτου και βεβαίως το Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων, τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Αγνάντων, τις Πηγές Κωστηλάτας και την Οινοποιϊα Λαμπράκη, στους οποίους πολλά οφείλουμε για την προσφορά τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε πρωτίστως και εν κατακλείδι στην αντιδήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων και ψυχή της εκδήλωσης, ερίτιμη κ. Σταυρούλα Αηδόνη και να εκφράσουμε και δημοσίως τη λύπη μας, αφού και παρά τη θέλησή της θ΄απουσιάσει τα δύο επόμενα χρόνια από τα κοινά του δήμου, αν και πιστεύουμε πως το ενδιαφέρον γι΄ αυτόν θα παραμείνει το ίδιο αμείωτο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και ο Α΄ αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας κ. Γ. Οικονόμου και Κ. Κωνής, ο πρόεδρος κ.
Κώστας Μαργώνης καθώς και μέλη της διοίκησης της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Τζουμέρκων (ΙΛΕΤ), δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, ο πρόεδρος και μέλη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγνάντων, ο ναύαρχος ε.α., διακεκριμένος ιατρός κ. Ηλίας Νάστος και η σύζυγός του κ. Ρίτα Μυστακοπούλου, ο συγγραφέας κ. Χρ. Παπακίτσος, ο δικηγόρος και συγγραφέας, ψυχή της εφημερίδας των Αγνάντων, Χρίστος Τούμπουρος, πατριώτες και φίλοι των Τζουμέρκων και της Ηπείρου.
aletri.blogspot.com

Δεν είναι και σίγουρο ότι θα έρθει ο αγωγός φυσικού αερίου στην Ήπειρο!


Mπορεί εδώ στην Ήπειρο να έχει γίνει μεγάλη συζήτηση για τη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου, φαίνεται όμως ότι δεν είναι σίγουρη ούτε καν η κατασκευή του.
Κι αυτό γιατί υπάρχουν παραπάνω από ένα ανταγωνιστικά σχέδια αγωγών που διεκδικούν το κοίτασμα του αερίου στο Αζερμπαϊτζάν.

Το παραδέχθηκε και ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης που έδωσε χτες.

Για τον αγωγό ITGI, είπε για την ακρίβεια: 
«Είμαστε σε στενή συνεργασία με τη ΔΕΠΑ, η οποία τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει μαζί με τους άλλους δυο υποψήφιους, δηλαδή τον αγωγό ΤΑΠ και το Ναμπούκο, δεσμευτικές προσφορές στο Consortium Shakh Deniz, για να υπάρξει, ελπίζουμε μέχρι τέλος του έτους, μια απόφαση για μια από τις τρεις αυτές επιλογές.
Σκοπεύω τις επόμενες εβδομάδες να επισκεφθώ τόσο το Αζερμπαϊτζάν όσο και το Λονδίνο, για να συζητήσουμε και να φανεί από την πορεία ότι η Ελληνική Κυβέρνηση στηρίζει πλήρως την επιλογή αυτή του ITGI, την πιστεύει και θέλει να είναι η επιλογή που θα γίνει με βάση βεβαίως χρηματοοικονομικά, τεχνικά αλλά και γεωστρατηγικά κριτήρια, η επιλογή που θα γίνει για τον εφοδιασμό από την περιοχή της Κασπίας.
Ταυτοχρόνως υπάρχουν μια σειρά από άλλες συζητήσεις για τους αγωγούς.
Σε αυτές συμμετέχουμε, επαναλαμβάνω σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο έχει ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο να παίξει, γιατί η συζήτηση αυτή δεν είναι στενά ενεργειακή, αλλά και ευρύτερα γεωστρατηγική».

Από τη δήλωση αυτή φαίνεται και η μάχη που θα δοθεί ανάμεσα στους τρεις αγωγούς. 
Ο ελληνο- ιταλικός αγωγός ITGI υποστηρίζεται πλήρως από την Ελλάδα και είναι αλήθεια ότι είναι και ο πιο «ώριμος» κατασκευαστικά.
Γι' αυτό όπως φαίνεται πίεζε και η κυβέρνηση ώστε να λυθούν τα ζητήματα της διέλευσης, ακριβώς για να μην υπάρχουν εκκρεμότητες στο φάκελο του έργου και να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα.
Το τι θα γίνει όμως εξαρτάται κι από τη διεθνή γεωστρατηγική όπως αφήνει να εννοηθεί και η κυβέρνηση.

«Παρακολουθούμε από πολύ στενά ενεργά τη συζήτηση για το νότιο διάδρομο, τη συζήτηση για την εναλλακτική τροφοδότηση της Κεντρικής Ευρώπης μέσα από πετρέλαιο και φυσικό αέριο», συμπληρώνει ο υπουργός.

Για τη διείσδυση του φυσικού αερίου τώρα στην ελληνική περιφέρεια, σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης είναι το προσχέδιο για τον καθορισμό των όρων διενέργειας και των προϋποθέσεων συμμετοχής σε διεθνείς διαγωνισμούς για την ανάδειξη επενδυτών στις «ΣΕΠΑ» Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Πρόκειται για ένα επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των 150 εκ. ευρώ και με τη διείσδυση του φυσικού αερίου σε αυτές τις περιφέρειες θα αντικατασταθούν περίπου 500.000 τόνοι πετρέλαιο με μία κατασκευή δικτύων που δημιουργεί 5.000 περίπου θέσεις εργασίας, αλλά και εξυπηρετεί με φθηνό καύσιμο κοντά στα δύο εκατομμύρια κατοίκους.

Σε περίπτωση που αποφασισθεί ότι ο νότιος διάδρομος θα είναι ο ελληνο-ιταλικός αγωγός, άμεση θα είναι και η δημιουργία του Σταθμού Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

 ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (igoumenitsa) 89,2 fm

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τυχαίο; Δεν νομίζω!!!!!!


Υπολογίζεται ότι

 1

νέος που τελειώνει σήμερα το σχολείο στα

18,


με το νέο συνταξιοδοτικό θα πάρει σύνταξη στα

 88.


Όλο μαζί

11888.


Τυχαίο;;; Δε νομίζω!!!

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Η νέα μορφή των λογαριασμών της ΔΕΗ...


Δήλωση του Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ ''για τ 29.09.11




ΔΗΛΩΣΗ
Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
29/09/11

Υπάρχει κοινός νους;
Σκέφτεται κανείς  σ’ αυτή την κυβέρνηση;

Σκέφτομαι σοβαρά αν θα πληρώσω το χαράτσι για τα ακίνητα.
Προβληματίζομαι αν θα δεχτώ μια αυθαίρετη και άδικη πράξη ενός πανικοβλημένου οικονομικού επιτελείου, που λειτουργεί άδικα, χωρίς μελέτη, χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς καμία ευαισθησία απέναντι σε εκατομμύρια συμπολίτες μου.
Σκέφτομαι ότι για ένα σπίτι που το απέκτησα νόμιμα, πληρώνοντας τους φόρους που μου αναλογούσαν, θα πρέπει να τιμωρηθώ, θα πρέπει να  πληρώνω και ενοίκιο για το ίδιο μου το σπίτι στο κράτος!
Γιατί;
Σκέφτομαι ότι αν με την ίδια σπουδή που σχεδιάζουν χαράτσια και νέους φόρους, ασχολούνταν με τη φοροδιαφυγή θα είχανε επιλύσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα της χώρας. Αναρωτιέμαι αν  τελικά το θέλουν.
Μήπως τελικά η μη πληρωμή θα βοηθήσει το οικονομικό επιτελείο να ασχοληθεί με το πραγματικό πρόβλημα της οικονομίας; 

Συνεργασία των Δήμων Πρέβεζας και Πάργας, για την ύδρευση της παραλιακής ζώνης του Νομού Πρέβεζας.

Την οριστική λύση στο πρόβλημα της παράκτιας ζώνης του Νομού φιλοδοξεί να δώσει η συνεργασία που έχουν δρομολογήσει οι Δήμοι Πάργας και Πρέβεζας.

















Η συνεργασία αφορά την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δύο Δήμων με αντικείμενο την ύδρευση στα παράλια Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς και Χειμαδιoύ από τις πηγές της Χόχλας. Η πρόταση του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή του καταθλιπτικού αγωγού από την κεντρική δεξαμενή κοντά στην γεώτρηση έως την δεξαμενή του Κουκουλίου, τους ενδιάμεσους αγωγούς και τις διακλαδώσεις. 


Η μελέτη έχει εκπονηθεί από τον Δήμο Πάργας με προϋπολογισμό 4.500.000? και με διάρκεια υλοποίησης 24 μήνες. Τα Δημοτικά Συμβούλια των δύο Δήμων αναμένεται να  εγκρίνουν την σύναψη προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου στην συνέχεια να γίνει υποβολή της πρότασης για χρηματοδότηση. 
Οι Δήμαρχοι Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης  και Πάργας Αθανάσιος Λιόλιος , ευελπιστούν ότι η παρέμβαση αυτή θα δώσει την οριστική λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης μιας περιοχής, με πλούσια οικιστική και τουριστική ανάπτυξη.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας.

Υπουργείο Εσωτερικών: Εξασφαλίστηκαν οι πόροι για το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι




Το "Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι" αποτελεί μία από τις κρίσιμες προτεραιότητές μας. Για την εύρυθμη λειτουργία του Προγράμματος και κυρίως τη διατήρηση διαρκούς κοινωνικής φροντίδας από τους ΟΤΑ στους πολίτες, το Υπουργείο Εσωτερικών επιδιώκει την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων. 
Ήδη σε συνεργασία με τα Υπουργεία Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξασφαλίστηκαν οι απαραίτητοι πόροι για το 2011. Συγκεκριμένα διασφαλίστηκαν 52,9 εκ. ευρώ από Εθνικούς Πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και 60 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. 

Η διαγωνιστική διαδικασία που εξελίσσεται από την ΕΕΤΑΑ στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ξεκίνησε κατά το πρώτο τετράμηνο του 2011. Αναμένουμε την άμεση σύναψη συμβάσεων με τους φορείς. 
Διαπιστώσαμε έγκαιρα δυσκολίες στο μηχανισμό απορρόφησης των εθνικών πόρων που διατίθενται για την μισθοδοσία Α΄ εξαμήνου του προσωπικού του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι". Από το ποσό των 52,9 εκ ευρώ, σήμερα έχει ήδη αποδοθεί στις 13 Περιφέρειες το ποσό των 26 εκ ευρώ. Σε διαρκή επικοινωνία με τις Δ/νσεις των Περιφερειών και τα Περιφερειακά Ταμεία έγινε εφικτό οι πληρωμές προς τους φορείς των δήμων που την 25η Αυγούστου ήταν 0,5 εκ. €, να ανέλθουν στα 2,1 εκ. € την 19η Σεπτεμβρίου, και στα 6,3 εκ. € την 23η Σεπτεμβρίου. Εν συνεχεία οι δικαιούχοι δημοτικοί φορείς υποχρεούνται να πληρώνουν τους οφειλόμενους μισθούς στους εργαζόμενους. 
Σε τρεις Περιφέρειες όμως, ως τις 23 Σεπτεμβρίου 2011, δεν είχε διενεργηθεί καμία πληρωμή προς δικαιούχους δημοτικούς φορείς . 

Με εγκύκλιο του Υπουργείου, επισημάνθηκε η ανάγκη να μεριμνήσουν οι Περιφερειάρχες για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των υπηρεσιακών μονάδων που είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο των δικαιολογητικών, έτσι ώστε να "τρέξουν" οι εγκρίσεις των δικαιολογητικών και οι μεταβιβάσεις των πιστώσεων από την Περιφέρεια προς τους δικαιούχους δημοτικούς φορείς. Επειδή ακόμη και όταν οι πόροι μεταβιβάζονται στους δικαιούχους φορείς, η πληρωμή των μισθών προς τους εργαζόμενους καθυστερεί επίσης, είναι χρήσιμη η παραίνεση και προς το Ελεγκτικό Συνέδριο να επισπεύδει τον έλεγχο χρηματικών ενταλμάτων για να μη προβάλλεται ο προληπτικός έλεγχος ως λόγος για καθυστερήσεις και χρονοβόρες διαδικασίες . Πρόκειται για μισθοδοσία προσωπικού, και μάλιστα προσωπικού στο οποίο οφείλονται πολλές μηνιαίες αποδοχές. 

Από την στιγμή που οι πόροι έχουν εξασφαλιστεί, η φροντίδα για την επίσπευση της μισθοδοσίας των εργαζομένων στο "Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι", πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα των Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών, γιατί αναφέρεται σε προσωπικό το οποίο έχει κάνει πολλές θυσίες στην διάρκεια της πολυετούς συνεργασίας με τους δήμους και τους επωφελούμενους πολίτες.

Ο.Α.Ε.Δ. ... Δεν είναι πλάκα...


O κύριος Ηλίας Κικίλιας, είναι Διοικητής του Ο.Α.Ε.Δ.
Του Οργανισμού που συστάθηκε για να βοηθάει τους Έλληνες ανέργους να βρουν απασχόληση.
Σύμφωνα με το βιογραφικό του κατέχει διάφορες διοικητικές θέσεις σε θυγατρικές του Ο.Α.Ε.Δ. από το 1999 και εντεύθεν.
Είναι προσωπικός φίλος και σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου αποτελώντας μαζί με τον
 πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ και βουλευτή Επικρατείας Η. Μόσιαλο τη νέα φουρνιά «των συνομιλητών του Γιώργου».

Ο κ.Κικίλιας έχει μια σύζυγο: την Αναστασία Χάραρη του Ιωάννη.
Η σύζυγός του έχει μια αδερφή: την Βασιλική Χάραρη του Ιωάννη.
Με το ΦΕΚ Γ' 460/7-6-2010, διορίζεται η κουνιάδα του, ως Γραμματέας του:


Η κουνιάδα λοιπόν τακτοποιήθηκε, ως Γραμματέας του γαμπρού της Διοικητή του ΟΑΕΔ.

Πάμε στη σύζυγο Αναστασία τώρα:

Η κυρία Αναστασία Χάραρη, υπηρετούσε με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστουχρόνου, στη θυγατρική του ΟΑΕΔ "Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική Α.Ε. (ΠΑΕΠΑ.Ε.).
Με το ΦΕΚ Γ' 1303/31-12-2010 (την τελευταία ημέρα του χρόνου, ανάμεσα στις γιορτές), η σύζυγος του Διοικητή,
μετατάχθηκε στον ΟΑΕΔ, σε θέση "μόνιμου προσωπικού κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού"


Γιατί όμως έγινε η μετάταξη στον ΟΑΕΔ, από το "Παρατητηρήριο Α.Ε.";
Μα, γιατί απλούστατα το "παρατηρητήριο" είναι ανάμεσα στους 151 φορείς, οι οποίοι θα βγάλουν το προσωπικό τους σε εργασιακή εφεδρεία ! Και προηγούνται οι εργαζόμενοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην απόλυση !

Ιδού η εγκύκλιος της εργασιακής εφεδρείας (
http://www.tovima.gr/files/1/2011/09/12/efedreia12.pdf):

Η σύζυγος λοιπόν του Διοικητή του ΟΑΕΔ, μετατάχθηκε από τον φορέα που θα θέσει σε εφεδρεία, υπαλλήλους του, ώστε να μην έχει ...το άγχος.
Όμως η υπόθεση δεν σταματάει εκεί !...
Με το ΦΕΚ Γ΄297/2-5-2011, η κ.Χάραρη μετατάσσεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο,
όπου οι αμοιβές είναι σημαντικά μεγαλύτερες από κάθε άλλη υπηρεσία του δημοσίου.

Νομίζετε ότι οι "αλλαγές σαν τα πουκάμισα", που με χαρακτηριστικά ευκολία πετυχαίνουν φίλοι της οικογένειας Παπανδρέου,
τελείωσαν, γελιέστε !
Με νεώτερη απόφαση του Γ.Κουτρουμάνη κι αφού οι αλλαγές εκνεύρισαν την Υπουργό Λούκα Κατσέλη,
βγαίνει το ΦΕΚ Γ' 571/17-8-2011, που ακυρώνει τη μετάταξη, της μετάταξης, ω μετάταξη...

Όμορφος κόσμος ηθικός, Πασοκικά πλασμένος.
Τσιφλίκι ολίγων το Δημόσιο, οι οποίοι ολίγοι κατηγορούν μέρα-νύχτα τους δημοσίους υπαλλήλους, ως άχρηστους, πλεονάζοντες, αντιπαραγωγικούς, αιτία του υπέρογκου χρέους, αλλά όλοι,
τις γυναίκες, κουνιάδες, κουμπάρες και κόρες, στην αγκαλιά του Δημοσίου τις βολεύουν.
Γιατί άραγε οι υπέρμαχοι του "μικρού και όχι σπάταλου κράτους" βολεύουν τους συγγενείς τους στο Δημόσιο;
Γιατί δεν τους αφήνουν να παλέψουν, όπως όλοι μας στον ιδιωτικό τομέα;
Γιατί κάποιοι που υπηρετούν δεκαετίες σε παραμεθόρια ή μακρινά από το σπίτι τους μέρη, δεν καταφέρνουν να πάρουν μια απόσπαση ή μετάταξη και την ίδια ώρα οι εκλεκτοί της νομενκλατούρας που κατσικώθηκε στο σβέρκο των Ελλήνων (με ευθύνη τους!), διαλέγουν υπηρεσίες και αλλάζουν όποτε γουστάρουν φορείς και εργασιακή σχέση;
Γιατί; Γιατί; Γιατί; ...
Υ.Γ. Μας το στείλανε χωρίς να γνωρίζουμε την πηγή του.