Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Λάμπρος Γούμενος : Ο δικός μας άνθρωπος.


Όλοι οι Ηπειρώτες που ψηφίζουν στο Δήμο Ζωγράφου τον συνδυασμό του Γιάννη Καζάκου οφείλουν μία ψήφο στον Λάμπρο Γούμενο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κερασώνα Πρέβεζας και τελείωσε το εξατάξιο Γυμνάσιο στη Φιλιππιάδα.
Είναι ένας αυτοδημιούργητος πετυχημένος επαγγελματίας και μετράει ήδη μία τετραετία ως δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου.

Ομιλία του υπ. δημάρχου Δήμου Ζηρού Δημήτρη Γιολδάση στους απόδημους της Αθήνας


Σε μια γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου ΑΜΑΛΙΑ ο υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Ζηρού και επικεφαλής του συνδυασμού " Δήμος για τον Πολίτη " Δημήτριος Γιολδάσης μίλησε στους απόδημους του Δήμου Ζηρού στην Αθήνα.
Ο υποψήφιος δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους γιά την παρουσία τους που του δίνει δύναμη να συνεχίσει τον δύσκολο έργο που ανέλαβε, ανέλυσε τις αρχές του συνδυασμού του και παρουσίασε σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει για την επόμενη τετραετία.
Ο κ. Γιολδάσης τόνισε ότι έκανε πράξη όλα όσα είχε υποσχεθεί στον Δήμο Φιλιππιάδας και η εμπειρία του αυτή θα του φανεί χρήσιμη για να αντιμετωπίσει όποια προβλήματα προκύψουν στο διευρυμένο Δήμο Ζηρού.
Τέλος παρουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους τόνισε ότι επιθυμεί την ειλικρινή και ουσιαστική επικοινωνία με όλους τους πολίτες.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ντοκουμέντα από το Έπος του 1940

Απεβίωσε ο πρωτοπόρος παιδαγωγός και εκδότης Χάρης Πάτσης.


Εφυγε από τη ζωή, το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου, σε ηλικία 97 ετών, ο παιδαγωγός - συγγραφέας - εκδότης Χάρης Σ. Πάτσης.
Ο Χάρης Σ. Πάτσης, γεννήθηκε στο Θεσπρωτικό Πρεβέζης, σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή - Έδρα Παιδαγωγικής ενώ στη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών του παρακολούθησε παράλληλα μαθήματα, στην Πάντειο και στη Γαλλική Ακαδημία.Χρημάτισε Αριστίνδιν Εκπαιδευτικός Σύμβουλος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και Διευθύνων Σύμβουλος του «Γενικού Συμβουλίου Βιβλιοθηκών Ελλάδος», ενώ τιμήθηκε με το Α' Χρυσό Μετάλλιο Παιδείας, για τη συνεισφορά του στην άνοδο του πνευματικού επιπέδου του ελληνικού λαού.
Οι εκδοτικές δραστηριότητες του ξεκίνησαν το 1945, με την ίδρυση του ομώνυμου εκδοτικού οργανισμού, ο οποίος εξέδωσε μεταξύ άλλων εκπαιδευτικών έργων και την 24τομη «Νέα Ελληνική Εγκυκλοπαίδεια», την οποία αργότερα επέκτεινε σε 36τομη.
Το 1990 ήταν υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα, όπως και το 1967 με την Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου, πλήν όμως την σίγουρη τότε εκλογή του, καθόσον υπήρξε προσωπικός φίλος του Γέρου της Δημοκρατίας, διέκοψε η ανατροπή του Δημοκρατικού πολιτεύματος από τη χούντα των συνταγματαρχών.
Ο Χάρης Πάτσης χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως πρωτοπόρος παιδαγωγός, με πλούσιο συγγραφικό έργο και προσφορά στα Ελληνικά Γράμματα. Παράλληλα μπορεί να καταταχθεί και στο Πάνθεον των Ηπειρωτών Εθνικών Ευεργετών για την μεγάλη προσφορά σε βιβλία και στο απόμακρο χωριό της χώρας μας.
Αιωνία του η μνήμη.

Κώστας Κωνής.
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή του Κώστα Κωνή στους Ηπειρώτες της Αττικής για τις εκλογές του Νοέμβρη.

.Επιστολή του Κώστα Κωνή, Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ της Περιφέρειας Αττικής με το ψηφοδέλτιο ''Αττική-ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ-Με έργο πάμε μπροστά'', στις Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες της Αττικής.



Αγαπητή Συμπατριώτισσα Ηπειρώτισσα.

Αγαπητέ Συμπατριώτη Ηπειρώτη.

Είμαι και εγώ γέννημα και θρέμμα της πολυβασανισμένης Ηπειρωτικής γης (Μυρσίνη Πρέβεζας).

Απευθύνομαι σε σένα και την οικογένειά σου, σε όλους τους αγαπητούς συμπατριώτες μου Ηπειρώτες, που ξεκινήσατε κάποτε, όπως κι εγώ, με το όνειρο και την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής.

Κατοικώ στη Ριζούπολη, δίπλα στο γήπεδο του Απόλλωνα.

Και όλα αυτά τα χρόνια αγωνίσθηκα και αγωνίζομαι με όλες του τις δυνάμεις μέσω της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος (στην οποία εκλέγομαι από το 1986),αλλά και άλλες Ηπειρώτικες αποδημικές αδελφότητες, (καθόσον άρχισα να ασχολούμαι με το πολιτιστικό κίνημα της της πατρώας γης από το 1977, όταν πρωτοετής φοιτητής βρέθηκα στην Αθήνα), τόσο για την προβολή των στοιχείων του λαϊκού μας πολιτισμού, όσο και για την επίλυση προβλημάτων της Ηπείρου.Μάλιστα συμμετείχα ενεργά και δυναμικά, σε όλες τις μεγάλες διεκδικήσεις της Ηπειρωτικής αποδημίας των Αθηνών για ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο και τον λαό μας.

Μέσω των αποδημικών μας οργανώσεων (Αδελφοτήτων και Ομοσπονδιών), γνώρισα την Αττική σπιθαμή προς σπιθαμή και σε όλη της την έκταση, οδοιπορώντας και ρωτώντας σχεδόν καθημερινά για τα πολλαπλά προβλήματα των αποδήμων Ηπειρωτών και παράλληλα ανησυχώντας για την τύχη τους.

Η αγάπη μου αυτή και η επιθυμία μου να προσφέρω τις δυνάμεις μου και τις γνώσεις μου στην υπηρεσία της περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, με έκανε να θέσω υποψηφιότητα ως Περιφερειακός Σύμβουλος του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ της Περιφέρειας Αττικής,που περιλαμβάνει τους Δήμους, Αθηναίων, Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Δάφνης-Υμμητού και Ηλιούπολης, στις επικείμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 με το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Περιφερειάρχη ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟΥ, ''Αττική- ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ-με έργο πάμε μπροστά.

Πιστεύω πως όλοι μαζί μπορούμε, να καταλύσουμε διχαστικούς μύθους, να καταρρίψουμε διαχωριστικά τείχη και αδελφωμένοι να σπείρουμε το φως και την ελπίδα στα χώματα της γης που διαμένουμε.

Παράλληλα να προωθήσουμε ζητήματα σε επίπεδο Περιφέρειας, που απασχολούν ειδικά την Ηπειρωτική αποδημία,αλλά και γενικά, που άπτονται της πατρώας γης.

Γι' αυτό ζητάω από όλους σας τη βοήθεια και τη συμπαράστασή σας και σας βεβαιώνω ότι δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες και τις προσδοκίες σας, το δε γραφείο μου έχει πάντοτε τις πόρτες του ανοιχτές σε όλους σας.

Με πατριωτικούς χαιρετισμούς.
Κώστας Κωνής
.

Δήμος Ζηρού: Ανακοίνωση συνδυασμού "Δημιουργική Πορεία"

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Η σημασία των εκλογών της 7ης Νοέμβρη απαιτεί την ανυπόκριτη συστράτευση όλων των Δημοκρατικών πολιτών.
Την ώρα της μάχης για την αλλαγή στον Δήμο Ζηρού, δεν ωφελούν τα ‘’παράπονα’’ και οι υπεκφυγές για ‘’επερχόμενους κινδύνους’’ και ‘’εισηγήσεις που δεν εισακούστηκαν’’, όταν μάλιστα προέρχονται από στελέχη που ο Δημοκρατικός Λαός ανυπόκριτα στήριξε.
Σχόλια για ‘’κομματικούς πατριώτες’’ – σε όποιους και αν αναφέρονται – δεν βοηθούν στην ενότητα των πολιτών.
Οι Δημοκρατικοί πολίτες γνωρίζουν τα γεγονότα και έχουν ήδη κρίνει πρόσωπα, στρατηγικές και πολιτικές συμπεριφορές.
Η Δημιουργική Πορεία υπηρέτησε πάντα και θα συνεχίσει να υπηρετεί την ενότητα των πολιτών και όχι των κάθε λογής παραγοντίσκων.
Όσοι προσπάθησαν να σύρουν την Δημοκρατική Παράταξη σε λανθασμένες επιλογές έχουν ήδη εκτεθεί ανεπανόρθωτα.
Η ‘’Δημιουργική Πορεία’’ είναι η ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ απάντηση στα συσσωρευμένα προβλήματα, στις συντηρητικές επιλογές, στην ανάγκη να σχεδιάσουμε με σοβαρότητα, ευαισθησία και επιστημονικό τρόπο τις δράσεις μας και να τις υλοποιήσουμε με δύναμη και αποφασιστικότητα.
Οι δημοκρατικοί πολίτες, ανεξάρτητα από ιδεολογικές και πολιτικές αφετηρίες, θα δώσουμε μαζί την απάντησή μας στις εκλογές της 7ης Νοέμβρη.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ.

ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ομιλία του υπ. δημάρχου Δήμου Ζηρού Κώστα Βογιατζή στους απόδημους της Αθήνας



ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ" ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΛΟΓΙΣΕ ΤΟΝ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ Ο ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ.
Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΕΛΥΣΕ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΣΤΙΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΙΝΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΕΣ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΕΤΕΡΟΚΛΗΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ.
ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ,Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΤΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΙΤΗ ΓΟΝΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ.
ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ" ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ,Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΠΣ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΝΙΑΣ.

ΤΕΛΟΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ,ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.
ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ.Ο Κ. ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ , Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΚΑΡΑΜΟΥΤΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, Ο ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΗΣ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΛΑΜΠΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ


Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ" ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.Η ΟΜΙΛΙΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ (ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ 15) ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24/10/2010 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00ΜΜ.

Πάρτυ νεολαίας του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών Αθήνας


Την Πέμπτη 21-10-2010 διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Σύλλογο Φιλιππιαδιωτών Αθήνας " πάρτυ νεολαίας " στο bar priza στην πλατεία Καρύτση. Οι νέοι ( και εμείς οι περίπου νέοι ) της Φιλιππιάδας είχαμε μια καλή ευκαιρία να ανταμώσουμε, να ανταλλάξουμε απόψεις ,( περί των αυτοδιοικητικών εκλογών ) και να διασκεδάσουμε. Παρότι βρισκόμαστε δύο εβδομάδες πρίν τις εκλογές αποδείξαμε ότι πολιτικές έριδες , συγκρούσεις, αψιμαχίες και τα συναφή ,δεν μπορούν να μπούν εμπόδια στις σχέσεις μας. πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά του Συλλόγου και ειδικά στους Γιώργο Κολοβάτσιο, Φώτη Δέμιτσα, Τόνια Μάνθου και Μιλτιάδη Ντάκουλα για την άριστη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ << ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ >> ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ



ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΖΩΗ
(Υποψήφιος Δήμαρχος)

Εκλογική Περιφέρεια Ανωγείου
ΚΑΛΑΜΙΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΚΟΥΦΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Εκλογική Περιφέρεια Θεσπρωτικού
ΓΙΑΝΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΚΙΤΣΙΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΛΑΜΠΡΟΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΛΙΟΝΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΜΗΤΟΥ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ
ΝΤΟΒΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ
ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ
ΠΑΠΠΑ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΥΦΑΝΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
ΧΥΤΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια Κρανέας
ΒΕΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΠΟΥΖΟΥΚΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΑΝΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Εκλογική Περιφέρεια Φιλιππιάδος
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΒΕΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΔΡΑΚΟΥ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΒΕΤΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΚΑΤΡΑΧΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
ΚΩΣΤΑ-ΓΚΑΡΤΖΩΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΠΙΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
ΝΤΑΚΟΥΛΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΝΤΕΚΟΥΜΕ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΕΤΣΟΥΚΗ - ΖΥΓΟΥΡΗ ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΡΙΖΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΣΙΝΤΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΣΦΡΙΝΤΖΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΤΣΩΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Δημοτική Κοινότητα Φιλιππιάδος
ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
ΛΙΑΠΑΤΗ ΜΑΡΘΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΥΤΡΑ - ΤΟΚΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΜΑΛΤΕΖΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΠΑΛΙΑΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΧΗΡΑ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου
ΖΑΛΑΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΠΑΝΟΣ ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΡΙΖΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΤΣΑΠΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Τοπική Κοινότητα Ανωγείου
ΛΙΟΝΤΟΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΑΓΓΙΩΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΙΧΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ

Τοπική Κοινότητα Άσσου
ΔΗΜΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΖΩΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΚΑΛΙΟΣΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τοπική Κοινότητα Γαλατά
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΑΡΔΑΜΑΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Τοπική Κοινότητα Γοργομύλου
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΖΗΤΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΝΤΙΓΚΟΥ - ΜΑΝΙΚΑ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Τοπική Κοινότητα Γυμνοτόπου
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΝΑΣΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΦΛΩΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Τοπική Κοινότητα Δρυοφύτου
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΟΚΚΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΟΥ

Τοπική Κοινότητα Θεσπρωτικού
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΩΜΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΤΖΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Τοπική Κοινότητα Κερασώνος
ΓΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΤΑΣΙΟΥ - ΔΑΡΔΑΜΑΝΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΖΗΚΟΥ
ΤΣΙΝΤΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Τοπική Κοινότητα Κλεισούρας
ΚΩΤΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΣΙΩΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΟΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Τοπική Κοινότητα Κρανέας
ΒΕΡΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΦΩΤΑΚΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΜΑΛΕΣΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΤΣΙΟΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Τοπική Κοινότητα Μελιανών
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΜΑΤΕΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΠΑΠΑΜΑΡΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Τοπική Κοινότητα Νέας Κερασούντος
ΒΕΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΘΕΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ
ΣΟΥΡΛΑ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Τοπική Κοινότητα Νικολιτσίου
ΚΙΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΤΖΟΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τοπική Κοινότητα Παναγιας
ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΛΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΜΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΠΑΡΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

Τοπική Κοινότητα Παππαδατών
ΔΑΡΔΑΜΑΝΗ ΒΑΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ
ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Τοπική Κοινότητα Πέτρας
ΓΑΛΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΝΑΤΣΗ ΘΩΜΟΥΛΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Τοπική Κοινότητα Πολυστάφυλου
ΚΑΪΑΦΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΠΑΠΠΑΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
ΣΩΤΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τοπική Κοινότητα Ριζοβουνίου
ΓΙΑΝΝΑΚΗΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΜΑΚΕΔΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΜΠΑΚΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
ΜΠΑΚΑΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΥΦΙΛΙΠΠΟΥ

Τοπική Κοινότητα Τσαγκαροπούλου
ΔΡΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΡΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Σχέδιο ''Καλλικράτης''. Πόσο ''έτοιμοι'' είμαστε για το νέο ξεκίνημα;



Άρθρο του Οικονομολόγου Κώστα Κωνή.Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου στον ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΟΜΕΑ της Περιφέρειας Αττικής με τον Συνδυασμό '' Αττική-ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ ''.

Το Πρόγραμμα Καλλικράτης και οι εκτεταμένες αλλαγές που θεσμοθετεί και εισάγει, επιχειρεί το συνολικό επανασχεδιασμό των επιπέδων διακυβέρνησης, στη βάση μιας Νέας Αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Μια Νέα Αρχιτεκτονική, από 1 Ιανουαρίου 2011, η οποία:

  • κινείται εντός του πλαισίου που ορίζει το Σύνταγμα, ήτοι επιτελικό κράτος με αποκεντρωμένα όργανα εξοπλισμένα με αποφασιστικές αρμοδιότητες και δύο λειτουργικούς βαθμούς αυτοδιοίκησης, ικανούς να ανταποκριθούν στις ανάγκες σχεδιασμού και υλοποίησης της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, συνδυάζοντας τη δημοκρατική συμμετοχή με την αποτελεσματική διευθέτηση των τοπικών υποθέσεων και την εξυπηρέτηση του πολίτη,
  • αφήνει πίσω τον παραδοσιακό συγκεντρωτισμό, αποκεντρώνει τη διοίκηση και της προσδίδει χαρακτηριστικά όπως ευελιξία, αποτελεσματικότητα, αξιοποίηση τοπικών και περιφερειακών πλεονεκτημάτων που συναντώνται σε όλα τα προηγμένα κράτη. Εκτός από αναπτυξιακό εφαλτήριο, η Νέα Αρχιτεκτονική αναμένεται να επηρεάσει θετικά τα δημοσιονομικά μεγέθη, μέσω της αύξησης της αποτελεσματικότητας των ΟΤΑ και του κράτους γενικότερα, όπως επίσης να συμβάλλει θετικά στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και τον περιορισμό φαινόμενων αδιαφάνειας και αθέμιτου ανταγωνισμού.
  • οργανώνει την άσκηση της εξουσίας με όρους διεύρυνσης της συμμετοχής του πολίτη και εμβάθυνσης της δημοκρατίας, αλλά και ανάδειξης του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών, των κοινωνικών οργανώσεων και του εθελοντισμού,
  • αξιοποιεί νέα εργαλεία και τις νέες μεθόδους της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της αυτόματης εξυπηρέτησης, με διαδραστικές υπηρεσίες,
  • γίνεται το θεσμικό κλειδί για την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας, προσανατολίζοντας τις κρατικές δομές και λειτουργίες στις ανάγκες της πράσινης ανάπτυξης
  • ενσωματώνει τις αρχές της διαφάνειας, της ανοιχτής διακυβέρνησης, της αξιολόγησης και της λογοδοσίας στη διοικητική λειτουργία αλλά και της αξιοκρατίας στην πρόσληψη του προσωπικού, που απαλλάσσει πλέον την τοπική αυτοδιοίκηση από μια διαρκή κριτική.

Το Πρόγραμμα Καλλικράτης, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο των ΟΤΑ για την εδαφική στρατηγική ανάπτυξης και λαμβάνοντας υπόψη τους δύο πρωταρχικούς στόχους της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης, δηλαδή την ενθάρρυνση της συμμετοχής στην ευρωπαϊκή διαδικασία και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της κοινοτικής δράσης, προχώρησε σε σημαντικές στρατηγικές επιλογές.

  • Βασικές αρχές του Προγράμματος Καλλικράτης είναι αφενός μεν ο δραστικός περιορισμός των διοικητικών δομών σε δύο πλέον μόνο βαθμούς αυτοδιοίκησης, τους Δήμους και τις Περιφέρειες, και μία Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αφετέρου δε η οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων των δύο βαθμών της αυτοδιοίκησης επί της αρχής της δοτής αρμοδιότητας, όπως αυτή σαφέστατα διαπνέει τη Συνθήκη για τη λειτουργία της ΕΕ. Έτσι, οι δύο βαθμοί λειτουργούν μόνο εντός των ορίων των αρμοδιοτήτων που τους απονέμονται και οι σχέσεις τους δεν είναι σχέσεις ιεραρχίας και ελέγχου αλλά σχέσεις συνεργασίας και συναλληλίας.

    ΣΚΕΨΕΙΣ και ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ των ΝΕΩΝ ΔΗΜΩΝ.
    Με βάση τις προβλέψεις του βασικού Νόμου 3852/7.6.2010 (ΦΕΚ 87 Α) προκύπτει η ανάγκη τεχνικής/μελετητικής προσέγγισης, τόσο των νέων συνενωμένων Δήμων όσο και των Δήμων που παραμένουν ως έχουν, σε μια σειρά από θεματικά πεδία τα οποία αποτελούν ταυτόχρονα υποχρέωση αλλά και πρόκληση για τις νέες Δημοτικές Αρχές. Η τεχνική/μελετητική αυτή υποστήριξη καθίσταται αναγκαία αφενός μεν διότι οι μεταβολές στον υφιστάμενο ρόλο των ΟΤΑ Α' Βαθμού είναι εκτεταμένες, αφετέρου δε διότι η φύση αυτών των μεταβολών είναι πολυδιάστατη και θίγει κάθε πτυχή λειτουργίας ενός Δήμου. Επιπλέον καθίσταται σαφές ότι από 1ης Ιανουαρίου 2011 οι νέες Δημοτικές Αρχές θα πρέπει να είναι σε θέση να λειτουργήσουν με επάρκεια και να εξυπηρετήσουν καθημερινά το πολίτη/δημότη, ενώ παράλληλα θα πρέπει να ανταποκριθούν σε μία σειρά υποχρεωτικών ενεργειών μέσα σε ένα αυστηρό και στενό χρονικό ορίζοντα. Δηλαδή έργο πρέπει να συνεχίζεται να παράγεται ενώ θα βρίσκεται σε εξέλιξη μια εκτεταμένη αλλαγή στη θεμελιώδη οργανωτική και λειτουργική δομή του Οργανισμού του Δήμου. Οι δεκάδες των ερμηνευτικών/ρυθμιστικών Υπουργικών Αποφάσεων, των Προεδρικών Διαταγμάτων και των Εγκυκλίων σε συνδυασμό με τις λοιπές ενέργειες (πχ εκπαίδευση/επιμόρφωση προσωπικού, έκδοση προτύπων κειμένων κλπ) που προβλέπονται και αναμένονται από τον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό του ΥΠΕΣ για την υποστήριξη του Προγράμματος Καλλικράτης δεν αρκούν σαν μέτρα υποστήριξης από μόνα τους, προκειμένου να καταστεί ένας Δήμος πλήρως επιχειρησιακός, λειτουργικός και αποτελεσματικός σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Οι ακόλουθες προτάσεις τεχνικής υποστήριξης Δήμων στοχεύουν στην ουσιαστική επιτάχυνση των ενεργειών στις οποίες θα πρέπει να προβούν τα νέα Δημοτικά Συμβούλια που θα προκύψουν από τις επικείμενες εκλογικές διαδικασίες, προκειμένου να συμμορφωθούν ταχύτερα και να καταστούν λειτουργικοί εντός του απαιτούμενου χρονικού πλαισίου. Ενδεικτικά παρατίθενται τα δυνητικά θεματικά πεδία που χρήζουν άμεσης υποστήριξης για την επαρκέστερη αντιμετώπισή τους :
    1. Εκπόνηση Μελέτης Αναδιοργάνωσης Υπηρεσιών και Δομών που ενδεικτικά περιλαμβάνει :
  • Μελέτη υφιστάμενης κατάστασης του Δήμου, εντοπισμό αναγκών ανακατανομής υφιστάμενων ανθρώπινων πόρων και εντοπισμό ελλείψεων σε προσωπικό και ιδιαίτερα σε επιστημονικό δυναμικό, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσθετες αρμοδιότητες που μεταφέρονται στο Δήμο και τα αποτελέσματα από τις μετατάξεις που τυχόν έχουν δρομολογηθεί ή ολοκληρωθεί.
  • Σύνταξη πλήρους Σχεδίου νέου ΟΕΥ Δήμου με παράθεση αρμοδιοτήτων, καθηκόντων και καθορισμό οργανικών θέσεων λαμβάνοντας υπόψη τη νέα οργανωτική δομή που προβλέπεται και τις νέες αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται.
  • Σύνταξη Σχεδίων απαιτούμενων νέων Κανονισμών (Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου, Κώδικας Δεοντολογίας, Κανονισμός Μέτρησης Αξιολόγησης Επίδοσης Δημοτικών Υπηρεσιών, Οδηγός Δημότη και Χάρτα Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων Δημοτών, Κανονισμός Διαβούλευσης και Χάρτα Λήψης Αποφάσεων, Κανονισμός Πληροφόρησης, Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Φυσικών Καταστροφών κλπ).
  • Προσαρμογή υφιστάμενου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας ή/και Διαχειριστικής Επάρκειας (Τύπου Α και Β για συγχρηματοδοτούμενα έργα δημοσίου χαρακτήρα) προκειμένου να συνεχίζουν να συμμορφώνονται με τη νέα οργανωτική δομή που καθιερώνεται.

Μελέτη προσδιορισμού αναγκαίων παρεμβάσεων αναβάθμισης και διασύνδεσης της Ιστοσελίδας του Δήμου και του Τμήματος Μηχανοργάνωσης με βάση την απαίτηση για καθιέρωση αρχών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (δημιουργία e-ΚΕΠ, παροχή εκτεταμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους πολίτες, δημοσίευση κάθε Δημοτικής απόφασης στην ιστοσελίδα, διενέργειας ηλεκτρονικών διαγωνισμών προμηθειών, διασύνδεση με κεντρική ηλεκτρονική διεπαφή και κρατικές τράπεζες πληροφοριών και δεδομένων κλπ).


2. Μελέτη σχετικά με τον τρόπο συγχώνευσης, λειτουργίας και αξιοποίησης των Δημοτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Κοινωφελείς Επιχειρήσεις και Ανώνυμες Εταιρείες) με βάση το νέο υποχρεωτικό θεσμικό πλαίσιο.


3. Σύνταξη με βάση τη καθιερωμένη μεθοδολογία, του νέου υποχρεωτικού Επιχειρησιακού Σχεδίου του Δήμου, ήτοι του Πενταετούς Τεχνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος και των επιμέρους Ετήσιων Προγραμμάτων Δράσεων στα οποία επιμερίζεται, με ταυτόχρονη κατάρτιση των αναγκαίων προϋπολογισμών.


4. Μελέτη ανάπτυξης και παρουσίασης των αναγκαίων μεθοδολογιών και μηχανισμών υλοποίησης των νέων αρμοδιοτήτων που μεταβιβάζονται στους Δήμους με παράλληλο εντοπισμό των ελλείψεων σε σχετικούς πόρους (ανθρώπινο δυναμικό, επιμόρφωση, τεχνικές οδηγίες εργασίας, θεσμικό πλαίσιο κλπ) και υλικοτεχνική υποδομή - Επιμόρφωση/ενημέρωση υφιστάμενου ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου για συγκεκριμένα θεματικά πεδία νέων αρμοδιοτήτων (πχ έλεγχοι προς υποστήριξη του ΕΦΕΤ, αδειοδότηση τεχνικών ανελκυστήρων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διαχείριση αποβλήτων κλπ).


5. Μελέτη παράθεσης προτάσεων για αναπτυξιακά έργα/δυνητικούς στόχους που εντάσσονται στους νέους τομείς δραστηριοτήτων/αρμοδιοτήτων του Δήμου, ήτοι Γεωργία, Αλιεία, Κτηνοτροφία, Πράσινη Ανάπτυξη/Περιβάλλον, Δημόσια Υγεία, Τουρισμός κλπ (επισημαίνεται ότι νησιωτικοί και ορεινοί Δήμοι επιφορτίζονται και με πρόσθετες αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται από τις πρώην Περιφέρειες, πέραν αυτών που μεταβιβάζονται από τις πρώην ΝΑ).


6. Μελέτη παρουσίασης αναπτυξιακού ρόλου του Δήμου εντός του πλαισίου που διαμορφώνεται με τη δυνατότητα συμμετοχής σε Δίκτυα Δήμων και Περιφερειών και σε Ευρωπαϊκούς Ομίλους Εδαφικής Συνεργασίας, με ταυτόχρονη παράθεση δυνητικών ευκαιριών χρηματοδότησης αναπτυξιακών σχεδίων μέσα από μηχανισμούς όπως το ΕΣΠΑ 2007-2013, τα Περιφερειακά Προγράμματα, το Πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ, το Εθνικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Αυτοδιοίκησης, καθώς και τα αμιγώς Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Κοινοτικές Πρωτοβουλίες.


7. Μια σειρά αρμοδιοτήτων, όπως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που περνά ουσιαστικά στην Αυτοδιοίκηση, όπως και πολλές άλλες που χρειάζεται να μελετηθούν σωστά για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες, αλλά και για την επί σειρά των ετών ζητούμενη Αποκέντρωση.


Ήρθε η στιγμή να αποδείξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ότι το πάγιο αίτημα της που τώρα έγινε πραγματικότητα με το Νέο θεσμικό πλαίσιο του «Καλλικράτη», είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην πρόκληση.Μια πρόκληση που θα αποτελέσει τον ακροτελεύτιο Σταθμό του παρελθόντος και αφετηρία του μέλλοντος.

Οι υποψηφιότητες του Δημήτρη Γιολδάση


Όνομα συνδυασμού:«ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ Δήμος για τον Πολίτη»ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ(Υποψήφιος Δήμαρχος)

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΩΓΕΙΟΥ1. ΚΑΛΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ συζ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ, το γένος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΕΟΧΡΗΣΤΟΥ
(Υποψήφια Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Ανωγείου)
2. ΚΑΡΑΜΠΑΣ ΖΩΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Ανωγείου)
3. ΚΙΤΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Ανωγείου)

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
1. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Θεσπρωτικού)
2. ΑΥΓΕΡΗ ΦΩΤΕΙΝΗ του ΑΝΤΩΝΙΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Θεσπρωτικού)
3. ΒΑΣΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Θεσπρωτικού)
4. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΙΩΑΝΝΗ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Θεσπρωτικού)
5. ΔΗΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Θεσπρωτικού)
6. ΖΟΡΜΠΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Θεσπρωτικού)
7. ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Θεσπρωτικού)
8. ΜΠΑΤΣΟΥΛΗΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Θεσπρωτικού)
9. ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Θεσπρωτικού)
10. ΟΡΦΑΝΙΩΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ χα ΒΥΡΩΝΑ, το γένος ΙΩΑΝΝΗ ΔΗΜΟΛΙΤΣΑ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Θεσπρωτικού)
11. ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΘΩΜΑΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Θεσπρωτικού)
12. ΡΕΜΠΗΣ ΖΗΚΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Θεσπρωτικού)
13. ΣΤΡΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Θεσπρωτικού)
14. ΦΙΝΤΖΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Θεσπρωτικού)

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΑΝΕΑΣ

1. ΑΥΓΕΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Κρανέας)
2. ΝΤΑΛΑΓΙΑΝΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Κρανέας)
3. ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Κρανέας)

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΟΣ

1. ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΠΕΤΡΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
2. ΒΕΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
3. ΓΙΑΝΓΚΟΥΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΦΩΤΙΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
4. ΖΑΒΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
5. ΖΗΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
6. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΛΗ συζ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, το γένος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΡΙΣΤΑΚΗ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
7. ΘΑΝΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΜΑΡΚΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
8. ΙΑΤΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ συζ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, το γένος ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
9. ΚΑΚΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
10. ΚΑΡΑΜΕΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
11. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
12. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΗΛΙΑ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
13. ΛΑΠΠΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
14. ΜΑΓΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
15. ΜΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
16. ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
17. ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
18. ΤΣΩΛΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
19. ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (ΕΦΗ) συζ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ,
το γένος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΤΑΗ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
20. ΧΑΣΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)
21. ΧΡΗΣΤΟΝΑΣΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ συζ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ,
το γένος ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
(Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Φιλιππιάδος)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΟΣ
1. ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Φιλιππιάδος)
2. ΚΩΣΤΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
(Υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Φιλιππιάδος)
3. ΛΕΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
(Υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Φιλιππιάδος)
4. ΣΤΕΦΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Φιλιππιάδος)
5. ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΦΩΤΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Φιλιππιάδος)
6. ΤΣΩΛΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ του ΠΑΥΛΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Φιλιππιάδος)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
1. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου)
2. ΓΟΥΛΑ ΜΙΡΑΝΤΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου)
3. ΤΟΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου)
4. ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩΓΕΙΟΥ
1. ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ανωγείου)
2. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΘΕΟΦΑΝΩ του ΗΛΙΑ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ανωγείου)
3. ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ανωγείου)
4. ΝΤΑΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ανωγείου)
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΣΟΥ
1. ΖΗΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Άσσου)
2. ΚΑΤΣΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Άσσου)
3. ΚΑΤΣΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Άσσου)
4. ΚΑΤΣΑΝΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΑΧΙΛΛΕΑ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Άσσου)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΤΑ
1. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΘΩΜΑ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Γαλατά)
2. ΚΩΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΗΛΙΑ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Γαλατά)
3. ΝΤΑΚΟΥΛΑ ΒΗΣΣΑΡΙΑ του ΙΩΑΝΝΗ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Γαλατά)
4. ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΩΜΑΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Γαλατά)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΟΡΓΟΜΥΛΟΥ
1. ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΛΑΜΠΡΟΥ, συζ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΤΣΗ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Γοργομύλου)
2. ΠΑΠΠΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Γοργομύλου)
3. ΡΑΠΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, συζ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΟΛΔΑΣΗ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Γοργομύλου)
4. ΦΟΥΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Γοργομύλου)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΥΜΝΟΤΟΠΟΥ
1. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Γυμνοτόπου)
2. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Γυμνοτόπου)
3. ΜΙΧΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Γυμνοτόπου)
4. ΠΑΠΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Γυμνοτόπου)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΡΥΟΦΥΤΟΥ
1.ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Δρυοφύτου)
2. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Δρυοφύτου)
3. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Δρυοφύτου)
4. ΜΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Δρυοφύτου)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
1. ΚΑΡΑΓΙΩΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ (ΜΑΡΙΑ) του ΧΡΗΣΤΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Θεσπρωτικού)
2. ΚΑΡΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΛΕΩΝΙΔΑ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Θεσπρωτικού)
3. ΜΗΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Θεσπρωτικού)
4. ΤΣΑΤΣΟΣ ΠΕΤΡΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Θεσπρωτικού)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΣΩΝΟΣ
1. ΓΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κερασώνος)
2. ΖΑΨΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κερασώνος)
3. ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κερασώνος)
4. ΣΙΝΤΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κερασώνος)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ
1. ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κλεισούρας)
2. ΓΡΑΒΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΗ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κλεισούρας)
3. ΣΙΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κλεισούρας)
4. ΣΦΡΙΝΤΖΕΡΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κλεισούρας)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΡΑΝΕΑΣ
1. ΖΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κρανέας)
2. ΜΠΟΜΠΟΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κρανέας)
3. ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κρανέας)
4. ΤΣΙΟΤΣΙΟΣ ΗΛΙΑΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Κρανέας)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΙΑΝΩΝ
1. ΓΙΩΡΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Μελιανών)
2. ΓΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Μελιανών)
3. ΝΤΑΚΟΥΛΑ ΑΓΑΘΗ του ΙΩΑΝΝΗ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Μελιανών)
4. ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Μελιανών)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΟΣ
1. ΓΑΤΣΕΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ -ΘΩΜΑΣ του ΙΩΑΝΝΗ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότηας Νέας Κερασούντος)
2. ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Νέας Κερασούντος)
3. ΜΟΥΣΤΑΚΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ συζ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, το γένος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΑΛΚΙΔΗ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Νέας Κερασούντος)
4. ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΟΦΟΚΛΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Νέας Κερασούντος)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΙΚΟΛΙΤΣΙΟΥ
1. ΚΙΤΣΙΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΗ συζ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ, το γένος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΡΟΥΚΗ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Νικολιτσίου)
2. ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Νικολιτσίου)
3. ΤΖΟΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Νικολιτσίου)
4. ΤΣΙΑΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Νικολιτσίου)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ
1. ΖΗΣΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Παναγίας)
2. ΛΑΪΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Παναγίας)
3. ΛΑΪΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Παναγίας)
4. ΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Παναγίας)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΠΠΑΔΑΤΩΝ
1. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Παππαδατών)
2. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Παππαδατών)
3. ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Παππαδατών)
4. ΜΠΟΚΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Παππαδατών)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΤΡΑΣ
1. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΓΓΕΛΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Πέτρας
2. ΖΩΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Πέτρας)
3. ΣΤΑΘΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Πέτρας)
4. ΤΣΟΝΤΖΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΑ) του ΑΧΙΛΛΕΑ, συζ. ΦΩΤΙΟΥ ΚΑΡΑΚΛΙΑ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Πέτρας)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΣΤΑΦΥΛΟΥ
1. ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Πολυστάφυλου)
2. ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Πολυστάφυλου)
3. ΠΕΤΡΟΥ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ συζ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, το γένος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΑΚΟΛΑ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Πολυστάφυλου)
4. ΤΟΥΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Πολυστάφυλου)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ
1. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ, συζ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΛΙΑΣΚΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ριζοβουνίου)
2. ΛΕΚΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του ΔΑΜΙΑΝΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ριζοβουνίου)
3. ΜΙΧΑΛΗΣ – ΚΟΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ριζοβουνίου)
4. ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ριζοβουνίου)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΡΩΜΙΑΣ
1. ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ρωμιάς)
2. ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ ΘΩΜΑΣ του ΛΑΜΠΡΟΥ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ρωμιάς)
3. ΠΑΣΧΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ρωμιάς)
4. ΤΖΙΟΛΝΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ του ΗΛΙΑ, συζ. ΘΩΜΑ ΝΤΑΚΟΥΛΑ
(Υποψήφιος σύμβουλος Τοπικής Κοινότητας Ρωμιάς)

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
1. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
(Υποψήφιος εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Τσαγκαρόπουλου)
2. ΚΙΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
(Υποψήφιος εκπρόσωπος Τοπικής Κοινότητας Τσαγκαρόπουλου)

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ "ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ" ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ


Υποψήφιος Δήμαρχος
Βογιατζής Κωνσταντίνος του Ευθυμίου


Εκλογική Περιφέρεια Ανωγείου
Κόκκαλης Δημήτριος του Ιωάννη
Τάτσης Θωμάς του Χαρίλαου

Εκλογική Περιφέρεια Θεσπρωτικού
Βασιλείου Χριστίνα του Χριστοφόρου
Βάσιου Ερωφίλη του Δημητρίου
Γκρόπας Κωνσταντίνος του Δημητρίου
Γούλας Νικόλαος του Θωμά
Δρόσος Θωμάς του Δημητρίου
Ζήσης Αθανάσιος του Χρήστου
Καϊάφα Βαρβάρα του Δημητρίου
Kαϊάφα Βασιλική του Δημητρίου
Καινούργιος Βασίλειος του Δημητρίου
Κοκκίνης Ιωάννης του Κωνσταντίνου
Κονταξής Γεώργιος του Σταύρου
Κούσης Παναγιώτης του Ευαγγέλου
Ρέντζιος Νικόλαος του Θεοδώρου
Φίντζος Θεόδωρος του Θεοφάνη

Εκλογική Περιφέρεια Κρανέας
Βάσσιος Παναγιώτης του Κωνσταντίνου
Μαλέσκος Δημήτριος του Χρήστου
Νταλαγιάννη Ευθαλία του Κωνσταντίνου

Εκλογική Περιφέρεια Φιλιππιάδας
Ανδρέου Ευστάθιος του Κωνσταντίνου
Γερογιάννη Αγνή του Λάμπρου
Γιαννάκη Γλυκερία του Κωνσταντίνου
Γιαννηγιώργη- Καμπουράκη Σωτηρία του Δημητρίου
Γιωρσπύρος Βησσαρίων του Σταύρου
Γκοράτσα Αναστασία του Ιωάννη
Κυριακίδης Δημήτριος του Γεωργίου
Κοτρώτσιος Νικόλαος του Ευαγγέλου
Κωσταγιαννάκης Κωνσταντίνος του Αναστασίου
Νικολάου Ιωάννης του Κωνσταντίνου
Ντάκουλας Μιλτιάδης του Σπυρίδωνος
Παλιάτσος Κωνσταντίνος του Γρηγορίου
Παπαδήμα Ευθυμία του Θεόφιλου
Παπαδιώτη Ευαγγελινή του Λάμπρου
Τάτσης Ελευθέριος του Δημητρίου
Τόλης Σπυρίδων του Ιωάννη
Τσώλης Θεόδωρος του Γεωργίου
Φλεμετάκη Ελένη του Τηλέμαχου

Δημοτική Κοινότητα Φιλιππιάδας
Βαγγέλης Κίμων- Δημήτριος του Κωνσταντίνου
Κωσταγιαννάκη Ιωάννα του Κωνσταντίνου
Θεοδώρου Ιωάννης του Νικολάου

Τοπική κοινότητα Αγίου Γεωργίου
Δημητρίου Ελένη του Σπυρίδωνα

Τοπική κοινότητα Γαλατά
Κώστα Ευστρατία του Κωνσταντίνου

Τοπική κοινότητα Γοργομύλου
Μανίκας Απόστολος του Κωνσταντίνου

Τοπική κοινότητα Γυμνοτόπου
Κατσούλα Δημητρούλα του Φωτίου
Μπίτσης Δημήτριος του Κωνσταντίνου
Παππάς Γεώργιος του Ηλία

Τοπική κοινότητα Θεσπρωτικού
Καινούργιος Σπυρίδων του Νικολάου

Τοπική κοινότητα Κλεισούρας
Σφρίντζερης Βασίλειος του Δημητρίου
Τόλης Κωνσταντίνος του Βασιλείου
Μπάλλα Μαρία του Κων/νου

Τοπική κοινότητα Κρανέας
Νταλαγιάννη Μαρία του Ευαγγέλου
Νταλαγιάννης Αντώνιος του Γεωργίου
Καραμπίνης Γεώργιος του Νικολάου
Τσολάκος Λάμπρος του Ιωάννη

Τοπική κοινότητα Νέας Κερασούντας
Σούκιος Δημήτριος του Χρήστου

Τοπική κοινότητα Μελιανών
Θεοδώρου Χρήστος του Κωνσταντίνου

Τοπική κοινότητα Παναγιάς
Παπαχρήστος Σταύρος του Κωνσταντίνου

Τοπική κοινότητα Παππαδατών
Δερβένης Κωνσταντίνος του Γεωργίου
Οικονόμου Χαράλαμπος του Ιωάννη
Οικονόμου Γεωργία του Κωνσταντίνου
Σιάρκος Χρήστος του Αναστασίου

Τοπική κοινότητα Πέτρας
Βαλάρης Βασίλειος του Δημητρίου
Γιούργας Θεόδωρος του Θωμά
Κουτσούκη Ελένη του Ηλία
Πλόσκα Όλγα του Νικολάου

Τοπική κοινότητα Πολυστάφυλλου
Θάνος Ευθύμιος του Αλκιβιάδη

Τοπική κοινότητα Ριζοβουνίου
Βάσσιος Γεώργιος του Θεοδώρου
Ευθυμίου Χριστόδουλος του Αναστασίου
Κολιοβάσσιου Βασιλική του Ευαγγέλου

Τοπική κοινότητα Ρωμιάς
Ευθυμίου Χριστόφορος του Ευαγγέλου
Κόχιλα Δάφνη του Κωνσταντίνου
Ντάκουλας Ευάγγελος του Λάμπρου

Τοπική κοινότητα Τσαγκαρόπουλου
Δράκος Δημήτριος του Χρήστου

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Αυτοδιοικητικές εκλογές - Ανακοίνωση διαχείρισης ιστολογίου


Όποιος Ηπειρώτης υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη, σε όποιον πολιτικό χώρο και αν ανήκει, με όποιον συνδυασμό και αν κατέρχεται, είτε στην Περιφέρεια Ηπείρου, είτε σε δήμους της Ηπείρου, είτε σε άλλη Περιφέρεια ή δήμο της χώρας , όποια ανακοίνωση μας στείλει να είναι σίγουρος ότι θα δημοσιευτεί.

Χρέος κάθε Ηπειρώτη ψηφοφόρου είναι να προτιμήσει υποψήφιους που έλκουν την καταγωγή τους από την Ήπειρο και αποδεδειγμένα πονούν τον τόπο τους. Στον συνδυασμό που θα προτιμήσουμε να ψηφίσουμε ας ψάξουμε αν υπάρχει κάποιος Ηπειρώτης υποψήφιος και ας είναι τον τιμήσουμε με την ψήφο μας.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Περιφέρεια Αττικής- Κεντρικός Τομέας

Στην προηγούμενη ανάρτησή μας γνωστοποιήσαμε την υποψηφιότητα του φίλου Πρεβεζιάνου Κώστα Κωνή ως Περιφερειακού Συμβούλου στην Περιφερειακή ενότητα ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ της Περιφέρειας Αττικής με τον συνδυαμό του Γιάννη Σγουρού. Για τους πολλούς φίλους αναγνώστες που επικοινώνησαν μαζί μας διευκρινίζουμε ότι:η Περιφερειακή ενότητα του ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ της Περιφέρειας Αττικής περιλαμβάνει τους Δήμους Αθηναίων, Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας, Γαλατσίου, Ζωγράγου, Καισαριανής, Βύρωνα, Δάφνης-Υμηττού και Ηλιούπολης.

Οι Ηπειρώτες της Αθήνας στηρίζουν Κώστα Κωνή.

Οι Ηπειρώτες της Αθήνας στηρίζουν την εκλογή του Κώστα Κωνή,ως Περιφερειακού Συμβούλου, υποψήφιου με τον συνδυασμό ''Αττική- ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ- Με έργο πάμε μπροστά'', στην Περιφερειακή ενότητα ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, της Περιφέρειας Αττικής

Υ.Γ. Χαρήκαμε πολύ με την ανακοίνωση του ονόματος του καλού φίλου, συνάδελφου, γνήσιου Πρεβεζιάνου και προπάντων έντιμου αγωνιστή Κώστα Κωνή ως υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με τον συνδυασμό του Γιάννη Σγουρού και του ευχόμαστε καλό κουράγιο και καλή επιτυχία στον δύσκολο αγώνα που έχει να δώσει.

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΝΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ

Στις δύσκολες οικονομικά στιγμές που περνάμε σχεδόν όλοι μας, δεν περισσεύουν χρήματα για επισκευές των αυτοκινήτων και όλοι ψάχνουμε φθηνούς τρόπους να τα <<μπαλώσουμε>>. Απόδειξη των όσων αναφέρουμε αποτελούν οι δύο παραπάνω φωτογραφίες. Στην πρώτη ο κοντοπατριώτης μας από το Κοτσανόπουλο αντικατέστησε την χαλασμένη κλειδαριά της πόρτας του αγροτικού του αυτοκινήτου με έναν κοινό σύρτη. Στην δεύτερη φωτογραφία ο ιδιοκτήτης τοποθέτησε στην χαλασμένη οροφή ένα φύλλο λαμαρίνας και για βάψιμο ούτε που το σκέφτεται. Την δουλειά μας να κάνουμε και ας λείψουν << οι φιγούρες >>.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΚΙΝΗΤΟ ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ

Δευτέρα 11-10-2010 ώρα 10:30' π.μ. σε κεντρικό δρόμο της Φιλιππιάδας συναντήσαμε το παραπάνω εικονιζόμενο αυτοκίνητο με την οροφή του στεγασμένη. Η απορία και το ερώτημά μας είναι εάν την σκεπή την τοποθέτησε εκείνη τη στιγμή λόγω της βροχής που είχε αρχίσει να πέφτει ή την έχει μόνιμα και το χρησιμοποιεί και γιά ηλιοπροστασία;

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΝΚΛΑΣΙΟΥΧΟΙ

Έτος 1970, στο στρατόπεδο στη Νέα Σάντα στο Κιλκίς, οι δύο συγχωριανοί μας Ευάγ. Μαλτέζος ( Λάκη-Μαλτέζος ) και Γιώργος Ντάκουλας ( Γάκη-Λάμπρος) σε μία αναμνηστική φωτογραφία με ένα φίλο τους ( αγνώστων λοιπών στοιχείων ).
Φωτο: Αρχείο Ναπ. Μαλτέζου

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ανακοίνωση υποψηφίων του συνδυασμού του κ. Κώστα Βογιατζή


Ο υποψήφιος δήμαρχος Ζηρού Κώστας Βογιατζής έδωσε στην δημοσιότητα τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του. Αναμεσά τους διακρίνουμε νέα πρόσωπα, άφθαρτα και με μεγάλη προσφορά στο χώρο τους και στην τοπική κοινωνία. Επίσης έχει συμπεριλάβει και άτομα με μεγάλη πείρα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Παραθέτουμε τα ονόματα με αλφαβητική σειρά:

1. ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
2. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΙΜΩΝΑΣ
3. ΒΑΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
4. ΓΙΑΝΝΗΓΙΩΡΓΗ-ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
5. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ
6. ΓΙΩΡΣΠΥΡΟΣ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ
7. ΓΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
8. ΔΕΡΒΕΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
9. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
10. ΖΗΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
11. ΘΑΝΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
12. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
13. ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
14. ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
15. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
16. ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
17. ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
18. ΚΡΟΜΠΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
19. ΚΩΣΤΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
20. ΜΑΛΕΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
21. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ
22. ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
23. ΝΤΑΛΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
24. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
25. ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
26. ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΦΗ
27. ΠΑΠΑΔΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
28. ΠΑΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
29. ΤΑΤΣΗΣ ΘΩΜΑΣ
30. ΤΟΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
31. ΤΟΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
32. ΦΛΕΜΕΤΑΚΗ-ΓΚΟΤΖΙΟΥΛΑ ΕΛΕΝΗ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

ΠΟΙΗΣΗ: << Ουδέν λάθος >> του Άρη Μπιτσώρη.

Ο Άρης Μπιτσώρης στο νέο ποίημα του «Ουδέν Λάθος» σατιρίζει εύστοχα τις Δημοτικές Εκλογές, οι όποιες όπου νάναι πλησιάζουν. Χαρείτε το…
.
ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ
του Άρη Μπιτσώρη
.
Του Καλλικράτη οι εκλογές
στην τελική ευθεία
κι οι υποψήφιοι μετρούν
τις μέρες μία μία.
.
Καιρός δε είναι κι ο λαός
την κούτρα του να ξύσει
να το σκεφτεί πολύ καλά
και να αποφασίσει;
.
Γιατί αν ψηφίσει αυτούς ξανά
που τα ’χουν κάνει ρόιδο
αδικαιολόγητος αν πει:
«με πιάσανε κορόιδο».
.
Αν πάλι εκλέξει αμνών προβιές
που κρύβουνε ζουλάπια
θα φταίει γιατί δεν έπλυνε
τις τσίμπλες απ’ τα μάτια.
.
Πριν απ’ την κάλπη το λοιπόν,
το φάκελο πριν κλείσει
σε μερικά διλήμματα
πρέπει να δώσει λύση.
.
Ψηφίζει όσους πορεύτηκαν
με μπάρμπα απ’ την Κορώνη
ή αν σφυρηλατήθηκαν
στου βίου το αμόνι;
.
Όσους γλύφουν τα κόκαλα
που ρίχνει η εξουσία
ή όσους δείχνουν στη ζωή
σθένος και παρρησία;
.
Όσους ξέρουν να γράφουνε
σωστά το όνομά τους
ή εκείνους που ανορθόδοξα
πήραν το δίπλωμά τους;
.
Αυτούς κι αυτές που έτυχε
να ’ναι απ’ το ίδιο σόι
ή όσους δίχως όφελος
φορτώνονται τ’ αγώι;
.
Ως Διογένης ο λαός
ν’ ανάψει το λυχνάρι
στα ψηφοδέλτια να βρεί
την ήρα και το στάρι.
.
Απ’ τις φακές τα τσάχαλα
θα πρέπει να πετάξει
προτού μπούνε στον τέντζερη
και εκ των υστέρων κλάψει.
'
Η πινακίδα άλλωστετο γράφει και στον τοίχο:«ουδέν αναγνωρίζεταιλάθος, μετά την ψήφο».28-9-2010
Άρης Μπιτσώρηςhttp://arisbitsoris.blogspot.com/
Αναρτήθηκε από ΞΗΡΟΜΕΡΟNEWS